Makaron z ciecierzycy z truskawkami, jogurtem domowym i białym serem

Dzisiejsza propozycja należy do takich dań, które możemy skonsumować na obiad, śniadanie, kolację a nawet potraktować jako deser. Do jego przygotowania użyłam domowego jogurtu z dodatkiem odrobiny domowej śmietany. Dzięki zastosowaniu szczepionki probiotycznej do przygotowania jogurtu, dodatkowo potrawa również wspiera pracę jelit.
Makaron z ciecierzycy nie zawiera glutenu, a w smaku odrobinę przypomina makaron z pszenicy durum.
Proste i smaczne.

Składniki:

  • makaron z ciecierzycy
  • kilka truskawek
  • ksylitol (ilość według uznania)
  • odrobina białego (dobrej jakości) sera
  • domowy jogurt
  • domowa śmietana (opcjonalnie)

Wykonanie:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie przez okres ok 7 minut. Kilka truskawek zblendować z domowym jogurtem, odrobiną domowej śmietany i ksylitolem. Sosem polać makaron i posypać białym serem.

SMACZNEGO