Dzisiejsza propozycja należy do takich dań, które możemy skonsumować na obiad, śniadanie, kolację a nawet potraktować jako deser. Do jego przygotowania użyłam domowego jogurtu z dodatkiem odrobiny domowej śmietany. Dzięki zastosowaniu szczepionki probiotycznej do przygotowania jogurtu, dodatkowo potrawa również wspiera pracę jelit.
Makaron z ciecierzycy nie zawiera glutenu, a w smaku odrobinę przypomina makaron z pszenicy durum.
Proste i smaczne.
Składniki:
- makaron z ciecierzycy
- kilka truskawek
- ksylitol (ilość według uznania)
- odrobina białego (dobrej jakości) sera
- domowy jogurt
- domowa śmietana (opcjonalnie)
Wykonanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie przez okres ok 7 minut. Kilka truskawek zblendować z domowym jogurtem, odrobiną domowej śmietany i ksylitolem. Sosem polać makaron i posypać białym serem.
SMACZNEGO