Surówka z marchewki z chrzanem

Rewelacyjna w smaku surówka z marchewki. Dodany chrzan zaostrza smak, natomiast jogurt i majonez wiąże wszystkie składniki w całość. Surówka jest prosta i szybka w wykonaniu.

Składniki:
4 marchewki średniej wielkości
ok. 2 łyżeczki chrzanu (w zależności od ostrości)
2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego (ilość uzależniona od soczystości marchewki)
1 łyżka majonezu domowego (przepis znajduje się w zakładce Kulinaria – Inne)
sól
pieprz

Wykonanie:
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać ok. 2 łyżeczek chrzanu, jogurt i majonez (ilości jogurtu i majonezu są uzależnione są od tego jaką konsystencję chcemy finalnie osiągnąć). Doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przed podaniem.

SMACZNEGO