Łatwe do przygotowania naleśniki. Można je podawać zarówno na obiad jak i kolację.
Naleśniki do przygotowania tej potrawy można przygotować z różnych mąk. Mogą być to naleśniki na bazie mąki orkiszowej lub innych mąk bezglutenowych albo mieszanek. Kilka przepisów znajduje się tutaj.
Składniki na farsz:
- 1 mała cukinia
- kilka plastrów boczku
- sól
- niewielka ilość oliwy z oliwek
Wykonanie:
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek przysmażyć cukinię do lekkiego zarumienienia, mieszając co jakiś czas na patelni. Odstawić na głęboki talerz. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na suchej patelni, gdyż podczas smażenia i tak boczek puści nieco swojego tłuszczu. Cukinię wymieszać z boczkiem i ewentualnie doprawić solą. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać w rulony.
SMACZNEGO