Przepyszne czekoladki w smaku bardzo zbliżone do pralinek z bombonierek produkowanych przemysłowo. Bardzo prosty przepis i łatwy w przygotowaniu. Polecam szczególnie dla łasuchów. Do ich przygotowania użyłam foremki z bombonierki. Dzięki temu, że foremka jest delikatna, z łatwością można z niej wyjąć wszystkie czekoladki gdy są już gotowe do podania.
Składniki:
- 1 pełna łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
- 2 łyżki musu kokosowego
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 2 pełne łyżeczki kakao
- 3 krople aromatu waniliowego do ciast
Wykonanie:
W rondelku na małym ogniu rozpuścić wszyskie składniki razem ciągle mieszając do lekkiego zagotowania, jednak nie gotować dłużej. Przelać przestygnięte do foremki. Gdy przestygnie włożyć na ok. 1 godzinę do zamrażarnika. Po tym czasie są już gotowe.
SMACZNEGO