Smaczna propozycja drugiego dania obiadowego. Nie tylko pięknie wyglądają ale i świetnie smakują. Zawijańce bardzo dobrze komponują się z wszelkimi kaszami, czy też ryżem brązowym.
Składniki:
- podwójny filet z piersi kurczaka
- 1 op. sera typu feta
- kilka sztuk suszonych pomidorów
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- kilka plastrów cienko krojonego chudego boczku
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
- ząbek czosnku
- tłuszcz do smażenia – według uznania
Wykonanie:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na kotlety, po czym rozbić tłuczkiem. Lekko posolić i posypać mielonym pieprzem. Położyć szpinak, który został wcześniej uduszony krótko na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu z dodatkiem 1 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz pokrojone kawałki sera feta. Zawinąć. Owinąć plastrami boczki. Smażyć na wybranym przez siebie tłuszczu, a następnie udusić pod przykryciem.
SMACZNEGO