Wegańskie czekoladki z migdałami

 

 

Pyszne, domowej produkcji czekoladki, które w środku kryją całe migdały. Do ich wykonania posłużyło opakowanie po czekoladkach, które zakupione były w sklepie. Dzięki foremce uzyskałam ładny i równy kształt każdej czekoladki. Świetnie się prezentują i tak też smakują.
Czekoladę wykonałam z przepisu, który dostępny jest tutaj. Zmieniłam jedynie aromat na migdałowy.

Składniki:

Wykonanie:

Usunąć z migdałów skórkę. Łatwo można to zrobić poprzez zalanie ich wrzątkiem i po kilku minutach z łatwością skórka jest do zdjęcia. Umieścić migdały w foremce (do wykonania każdej czekoladki użyłam 3 migdały – jest to uzależnione od wielkości foremki). Przygotować czekoladę z tego przepisu, zamieniając aromat na migdałowy (nie jest to jednak konieczne – równie dobrze smakuje z arakowym lub bez aromatu). Rozpuszczoną czekoladę lekko schłodzić. Zbyt gorąca czekolada może zdeformować delikatną plastikową foremkę. Po zalaniu foremki odstawić do wystygnięcia, a następnie wstawić do zamrażarki na około godzinę. Podawać bezpośrednio po wyjęciu.

SMACZNEGO