Twarożek z domowym jogurtem, rzodkiewką i ogórkiem

4-ro składnikowy twarożek. Przygotowałam go na bazie zwykłego białego sera typu krajanka oraz domowego jogurtu wykonanego na zakwaskach ze szczepami bakterii jogurtowych. Dodatkowo do sera wkroiłam sporą ilość drobno krojonego świeżego ogórka i kilku drobno pokrojonych rzodkiewek. Szybki sposób na smaczną kolację lub śniadanie.

Składniki:

  • ok.100 gramów białego twarogu
  • kilka łyżek domowego jogurtu (ilość uzależniona jest od gęstości jogurtu)
  • kawałek świeżego ogórka
  • kilka sztuk rzodkiewek
  • sól kamienna
  • pieprz czarny drobno zmielony

Wykonanie:

Do twarogu dodać domowy jogurt i rozgnieść widelcem. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki podobnie, pokroić w drobną kosteczkę. Połączyć składniki i doprawić solą i pieprzem.

SMACZNEGO