Surówka z marchewki, kapusty pekińskiej i kwaśnego jabłka

wpis w: Inne, Kulinaria, Surówki i sałatki | 0

Pyszna, chrupiąca surówka. Trzy składniki, domowy majonez i odrobina soku z cytryny. Dla aromatu odrobina siekanego koperku i surówka gotowa. Prosto i smacznie.

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2-3 garści krojonej kapusty pekińskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka siekanego świeżego koperku
  • majonez domowy
  • sól kamienna do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Wykonanie:

Marchewkę i jabłko obrać , umyć i i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać drobno krojoną kapustę pekińską. Do połączenia składników użyć domowego majonezu (1-2 łyżki), sok z cytryny do smaku oraz sól i pierz. Dobrze połączyć składniki, posypać koperkiem i gotowe.

SMACZNEGO