Kiszonki to samo zdrowie. Naturalny probiotyk, który wspomaga układ odpornościowy oraz dobroczynnie działa na florę bakteryjną jelit.
Składniki:
- 2 garści kiszonej kapusty
- 1 kiszone jabłko
- 1 mała biała cebula
- 1/2 do 1 łyżeczki ksylitolu (ilość według własnego smaku)
- ok. 1 pełnej łyżki oleju rzepakowego
- Sól himalajska lub kamienna
- Czarny mielony pieprz
- trochę natki pietruszki do posypania
Wykonanie:
Kapustę kiszoną pokroić. Białą cebulę po obraniu i umyciu pokroić w drobną kostkę. Dodać do kapusty. Kiszone jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dołożyć do kapusty. Dodać ksylitol, olej (sprawdzony przeze mnie marki Laboratorium Biooil) oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Można posypać natką pietruszki dla smaku.
SMACZNEGO