4-ro składnikowa surówka, którą przygotowałam jako dodatek do drugiego dania obiadowego. Prosta i smaczna. Do jej zespolenia użyłam majonezu domowej produkcji.
Ilość i wielkość składników (marchew, jabłko, por, majonez) według własnych upodobań. Wszystko zależy od tego, czy wolimy w przeważającej ilości smak marchewki, jabłka czy też bardziej ostrej wersji – pora.
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 kwaśniejsze jabłko
- kawałek białej części pora
- niewielka ilość domowego majonezu
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Marchewkę i jabłko obrać i umyć. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Drobno pokroić białą część pora. Dodać niewielką ilość domowego majonezu. Doprawić solą kamienną i mielonym czarnym pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i schłodzić.
SMACZNEGO