Surówka 4 garście

wpis w: Inne, Kulinaria, Surówki i sałatki | 0

Surówka może być dodatkiem do drugiego dania obiadowego lub stanowić samodzielne danie. Może również być propozycją na drugie śniadanie lub kolację. Smakuje gdy jest schłodzona i zrobiona na świeżo.

Składniki:

  • garść drobno pokrojonej kapusty pekińskiej
  • garść pokrojonego szczypiorku
  • garść pokrojonej w kostkę rzodkiewki
  • garść pokrojonego w kostkę świeżego obranego ze skórki ogórka

dodatkowo:

Wykonanie:

Pokroić kapustę pekińską, ogórek bez skóry, rzodkiewkę i wrzucić do miski. Dodać pokrojony drobno szczypiorek. Wymieszać. Wlać jogurt/śmietanę wymieszaną z sokiem z cytryny i doprawioną ksylitolem, solą i pieprzem. Całość wymieszać. Schłodzić w lodówce.

SMACZNEGO