Do sałatki jarzynowej tym razem zamiast cebuli dodałam por i czerwoną fasolę. Nowy smak, nowa sałatka. Polecam
Składniki:
- 2 pietruszki
- 1 pasternak
- 1 niewielki seler
- 3 ziemniaki
- 3-4 jajka
- 3 ogórki kiszone
- 10-20 cm białej części pora
- fasola czerwona z puszki lub ugotowana (ok.1 szklanki)
- kilka łyżek domowego majonezu
- musztarda domowa do smaku
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Warzywa ugotować w całości po uprzednim ich umyciu. Po schłodzeniu obrać. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone ugotowane na twardo jajka, pokrojone ogórki kiszone. Białą część pora po umyciu drobno pokroić i dodać do reszty składników. Następnie fasolę czerwoną z puszki bardzo dokładnie przepłukać wodą i wsypać do całości. Można użyć fasoli czerwonej gotowanej po jej uprzednim namoczeniu. Dodać kilka łyżek domowego majonezu oraz odrobinę domowej musztardy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać i schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO