W końcu jest…doczekałam się. Uwielbiam truskawki. Potrzeba ich tylko dwie, trzy a radości jest tak dużo. Smak dzieciństwa. I co więcej to danie może być posiłkiem zarówno obiadowym jak i kolacyjnym a nawet deserem.
Składniki:
1 woreczek ryżu brązowego
2-3 truskawki
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany niskoprocentowej
1-2 łyżeczki ksylitolu
listki mięty
woda
sól
Wykonanie
Ugotuj w wodzie osolonej woreczek ryżu. Odsącz z wody. W między czasie do wyższego pojemnika wrzuć 2-3 truskawki, jogurt i śmietanę. Dosyp ksylitolu do smaku. Składniki połącz ze sobą blenderem.
PORADA: zamiast jogurtu naturalnego i śmietany można użyć jogurtu typu greckiego bądź innej roślinnej śmietany.
SMACZNEGO