Dobra pasta kanapkowa to smaczne śniadanie lub kolacja. Pasty są to kombinacje różnych składników. Wciąż można eksperymentować i uzyskiwać nowe smaki. Dzisiaj przygotowałam pastę na bazie twarożku koziego, a główną nutą smakową jest wędzona makrela. Świeżości nadaje drobno krojony świeży ogórek i szczypiorek. Wszystkie składniki łączy pyszny domowy majonez.
Składniki:
- ok.100 gramów twarożku koziego
- ok. 1/2 makreli wędzonej
- ok .5-10 cm drobno krojonego świeżego ogórka
- krojony szczypiorek
- niewielka ilość domowego majonezu (do uzyskania jednolitej konsystencji)
- 1 – 2 jajka ugotowane na twardo
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Twarożek umieścić w misce. Dodać rozdrobnioną widelcem makrelę. Wrzucić pokrojony ogórek i szczypiorek oraz pokrojone w kostkę jajko. Posolić i dodać pieprzu. Całość zespolić niewielką ilością domowego majonezu.
SMACZNEGO