Pasta z twarożku koziego, jajka, ogórka, domowego majonezu i makreli

Dobra pasta kanapkowa to smaczne śniadanie lub kolacja. Pasty są to kombinacje różnych składników. Wciąż można eksperymentować i uzyskiwać nowe smaki. Dzisiaj przygotowałam pastę na bazie twarożku koziego, a główną nutą smakową jest wędzona makrela. Świeżości nadaje drobno krojony świeży ogórek i szczypiorek. Wszystkie składniki łączy pyszny domowy majonez.

Składniki:

  • ok.100 gramów twarożku koziego
  • ok. 1/2 makreli wędzonej
  • ok .5-10 cm drobno krojonego świeżego ogórka
  • krojony szczypiorek
  • niewielka ilość domowego majonezu (do uzyskania jednolitej konsystencji)
  • 1 – 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól kamienna
  • pieprz czarny mielony

Wykonanie:

Twarożek umieścić w misce. Dodać rozdrobnioną widelcem makrelę. Wrzucić pokrojony ogórek i szczypiorek oraz pokrojone w kostkę jajko. Posolić i dodać pieprzu. Całość zespolić niewielką ilością domowego majonezu.

SMACZNEGO