Smaczna pasta kanapkowa. Do jej przyrządzenia użyłam świeżej wędzonej makreli, białego sera twarogowego kupionego na wagę oraz domowego majonezu. Dla chrupkości dodałam pokrojoną w bardzo małą kostkę cebulę, a dla świeżości świeży ogórek. Łatwa, prost i smaczna pasta. Zdecydowanie polecam.
Składniki:
- 70 gramów makreli wędzonej
- 100 gramów białego sera twarogowego
- 2 pełne łyżki domowego majonezu
- 1 mała cebula lub 1/2 cebuli
- 70 gramów świeżego ogórka
- sól kamienna
- czarny mielony pieprz
Wykonanie:
Biały ser umieścić w misce. Dodać majonez domowy i zblendować na gładką masę. Dodać makrelę i rozdrobnić widelcem. Połączyć z serem. Dodać pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę i ogórek. Wsypać do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Na kanapki posmarowane pastą położyłam listki natki pietruszki.
SMACZNEGO