Pasta z makreli, białego sera, majonezu i ogórka

Smaczna pasta kanapkowa. Do jej przyrządzenia użyłam świeżej wędzonej makreli, białego sera twarogowego kupionego na wagę oraz domowego majonezu. Dla chrupkości dodałam pokrojoną w bardzo małą kostkę cebulę, a dla świeżości świeży ogórek. Łatwa, prost i smaczna pasta. Zdecydowanie polecam.

Składniki:

  • 70 gramów makreli wędzonej
  • 100 gramów białego sera twarogowego
  • 2 pełne łyżki domowego majonezu
  • 1 mała cebula lub 1/2 cebuli
  • 70 gramów świeżego ogórka
  • sól kamienna
  • czarny mielony pieprz

Wykonanie:

Biały ser umieścić w misce. Dodać majonez domowy i zblendować na gładką masę. Dodać makrelę i rozdrobnić widelcem. Połączyć z serem. Dodać pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę i ogórek. Wsypać do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Na kanapki posmarowane pastą położyłam listki natki pietruszki.

SMACZNEGO