Pasta twarogowo-jajeczna z domowym jogurtem i szczypiorkiem

 

4-składnikowa pasta z twarogu to propozycja na szybkie przygotowanie pysznej kolacji lub śniadania. Do jej przygotowania użyłam dobrej jakości białego sera, tzw. krajanka. Jest to ser, który kupuję na wagę lub pakowany w 500 gr opakowania. Do scalenia pasty użyłam domowego gęstego jogurtu naturalnego.

Składniki:

  • 150 gramów twarogu
  • 2 jajka
  • garść krojonego szczypiorku
  • ok. 2-3 łyżek domowego jogurtu naturalnego (w zależności od gęstości jogurtu i wilgotności twarogu)
  • sól kamienna
  • pieprz czarny drobno zmielony

Wykonanie:

W misce umieścić twaróg i razem z jogurtem rozdrobnić go widelcem. Dodać pokrojone ugotowane na twardo jajka oraz pokrojony szczypiorek. Doprawić solą i mielonym pieprzem. Połączyć składniki. Schłodzić przed podaniem

 

SMACZNEGO