Pasta rybna z kozim twarożkiem

Ekspresowa, pyszna pasta rybna na kanapki. Cztery składniki, pyszny mix. Do jej przygotowania użyłam filetów z makreli w oleju, jednak każda ryba nadaje się do przygotowania tej pasty. Tak jak szybko się ją przygotowuje tak też i szybko znika. Zamiast twarożku koziego można również użyć biały ser zblendowany z dodatkiem odrobiny jogurtu naturalnego.

Składniki:

  • 80 gramów ryby z oleju lub wędzonej
  • 80 gramów twarożku koziego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 bardzo mała cebula
  • sól kamienna
  • pieprz czarny mielony

Wykonanie:

Filety rybne odsączyć z oleju. Dodać twarożek, koncentrat pomidorowy i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystkie składniki połączyć (zrobiłam to widelcem).

SMACZNEGO