Pasta brokułowo – serowo – jajeczna z domowym jogurtem

Ciekawa propozycja jako dodatek do blanszowanego brokuła lub jako pasta kanapkowa. Proste wykonanie to jest to co lubię najbardziej. Nowy smak i świetny dodatek. Można go użyć również jako farsz do naleśników lub np. dodatek do smażonych ziemniaków. Wybór dowolny.

Składniki:

  • kilka różyczek ugotowanego brokuła
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • ok. 10 dag białego sera
  • jogurt domowy (ilość uzależniona od wilgotności użytego białego sera)
  • sól kamienna
  • pieprz czarny mielony
  • opcjonalnie – świeży czosnek przeciśnięty przez praskę

Wykonanie:

Ser, brokuł i jajko umieścić w naczyniu. Zblendować. Dodać domowy jogurt (ilość zgodnie z potrzebą). Doprawić solą i mielonym pieprzem. Można dodać niewielką ilość czosnku do smaku. Według potrzeb i upodobań smakowych

SMACZNEGO