Ciekawa propozycja jako dodatek do blanszowanego brokuła lub jako pasta kanapkowa. Proste wykonanie to jest to co lubię najbardziej. Nowy smak i świetny dodatek. Można go użyć również jako farsz do naleśników lub np. dodatek do smażonych ziemniaków. Wybór dowolny.
Składniki:
- kilka różyczek ugotowanego brokuła
- 1 jajko ugotowane na twardo
- ok. 10 dag białego sera
- jogurt domowy (ilość uzależniona od wilgotności użytego białego sera)
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
- opcjonalnie – świeży czosnek przeciśnięty przez praskę
Wykonanie:
Ser, brokuł i jajko umieścić w naczyniu. Zblendować. Dodać domowy jogurt (ilość zgodnie z potrzebą). Doprawić solą i mielonym pieprzem. Można dodać niewielką ilość czosnku do smaku. Według potrzeb i upodobań smakowych
SMACZNEGO