Naleśnikowy makaron z cynamonem i pistacjami

 

W myśl idei “zero waste” przygotowałam szybkie śniadanie. Z dnia wczorajszego zostały mi naleśniki na mące orkiszowej (mogą być naleśniki z każdego rodzaju mąki). Aby je wykorzystać zrobiłam z nich coś w rodzaju makaronu. Przysmażony na maśle, posypany cynamonem i chrupiącymi pistacjami w rezultacie stał się kompletnym daniem. Czasami pomysły rodzą się w jednej chwili lub z potrzeby.

Składniki:

  • 2 sztuki niewielkich naleśników
  • cynamon do posypania
  • 1 łyżka drobno posiekanych orzechów pistacji
  • masło (najlepiej klarowane) do przysmażenia

Wykonanie:

Naleśniki zwinąć w rulon i drobno pokroić, uzyskując makaron. Na patelni na maśle klarowanym go podsmażyć. Posypać cynamonem, a na koniec pokruszonymi pistacjami.

SMACZNEGO