Jajka faszerowane z kolendrą

Aby zrobić jajka faszerowane nie potrzeba dużo czasu. Danie bardzo proste i każdy potrafi je zrobić. Wystarczy kilka ugotowanych jaj na twardo, niewielka ilość ziół, troszkę oleju, przypraw i gotowe. Zapraszam na szybką przekąskę.

Składniki
kilka jajek ugotowanych na twardo
świeża pokrojona kolendra
trochę oleju / użyłam oleju ryżowego, który jest bezzapachowy
odrobina soli i czarnego mielonego pieprzu

Wykonanie
Ugotować jajka na twardo. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż i wydrążyć żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek dolać odrobinę oleju i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodać pokrojoną drobno kolendrę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i napełnić każdą połówkę jajka przygotowanym farszem.

SMACZNEGO