Smacznie, wiosennie i prosto. Błyskawiczna wersja jajek na twardo faszerowanych blendowanym avocado, pomidorem z dodatkiem soku cytrynowego. Jajka podałam dodatkowo z domowym majonezem oraz roszponką i natką pietruszki.
Składniki:
- kilka sztuk jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 miękkiego avocado
- 1 sztuka niewielkiego pomidora (użyłam śliwkowego)
- sok z 1/2 cytryny
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żóltka. Ułożyć połówki na talerzu wgłębieniem do góry. Avocado obrać i pokroić. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę. Połączyć avocado i pomidora. Dolać soku z cytryny oraz żółtka z ugotowanych jajek. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie zblendować na jednolitą masę. Połówki jajek uzupełniać przygotowanym farszem. Im więcej będzie żóltek tym masa będzie bardziej gęsta.
SMACZNEGO