Bardzo proste w przygotowaniu oraz szybkie danie. Fasolę adzuki wcześniej namoczyłam i ugotowałam na półmiękko. Może to być potrawa na obiad lub ciepłą kolację.
Składniki:
- 2 garści ugotowanej fasoli adzuki
- 1/2 małej cukinii
- kawałek białej części pora
- 2 garści drobno pokrojonej białej kapusty (użyłam kapusty stożkowej)
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól kamienna
- pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Zetrzeć cukinię na plasterki, kapustę pokroić drobno, por pokroić drobno. Wszystko wrzucić na patelnię. Polać niewielką ilością oliwy z oliwek. Smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać ugotowaną fasolę adzuki. Dodać koncentrat rozpuszczony w niewielkiej ilości wody. Poddusić, posolić i dodać pieprzu do smaku.
SMACZNEGO