Domowa kiszona kapusta z chrzanem

wpis w: Inne, Kulinaria, Surówki i sałatki | 0

 

Ciekawa w smaku i prosta surówka. Tylko dwa składniki! Domowa kapusta kiszona i domowy chrzan. Do jej wykonania można użyć ostrego domowego chrzanu lub domowego chrzanu po litewsku, który jest znacznie łagodniejszy w smaku. W przypadku użycia chrzanu domowego ilość musi być znacznie mniejsza, gdyż jest to chrzan bardzo ostry w smaku. Użyłam kapustę kiszoną, która została niedawno ukiszona. Kapusta była bardzo soczysta. Do surówki zużyłam ok 2 garści kapusty i niecałej łyżeczki chrzanu. Ważne, aby chrzan nie był dominującym smakiem surówki, a jedynie dodatkiem podkreślającym smak pysznej domowej kapusty kiszonej.

Składniki:

Wykonanie:

Kapustę kiszoną pokroić. Dobrze jakby była soczysta. Dodać niewielką ilość domowego chrzanu i wymieszać. Sprawdzić smak i ewentualnie dodać któregoś składnika.

SMACZNEGO