Czekoladki

wpis w: Kulinaria, Słodkości | 0

Przepyszne czekoladki w smaku bardzo zbliżone do pralinek z bombonierek produkowanych przemysłowo. Bardzo prosty przepis i łatwy w przygotowaniu. Polecam szczególnie dla łasuchów. Do ich przygotowania użyłam foremki z bombonierki. Dzięki temu, że foremka jest delikatna, z łatwością można z niej wyjąć wszystkie czekoladki gdy są już gotowe do podania.

Składniki:

  • 1 pełna łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 2 łyżki musu kokosowego
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 2 pełne łyżeczki kakao
  • 3 krople aromatu waniliowego do ciast

Wykonanie:

W rondelku na małym ogniu rozpuścić wszyskie składniki razem ciągle mieszając do lekkiego zagotowania, jednak nie gotować dłużej. Przelać przestygnięte do foremki. Gdy przestygnie włożyć na ok. 1 godzinę do zamrażarnika. Po tym czasie są już gotowe.

SMACZNEGO