Czekoladki arakowo-orzechowe

Proste w wykonaniu czekoladki. Warto zrobić je i przetrzymać w zamrażarce, przecież nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawdę przyjdzie ochota na coś słodkiego. Jedna czekoladka może zmienić nasz humor na lepszy, a plucha za oknem przestanie tak drażnić. Zapraszam do ich wykonania:)

Składniki:

  • 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1-2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 2-3 krople aromatu do ciast (użyłam arakowego)
  • 2 łyżki masła orzechowego 100%

Wykonanie:

W małym rondelku roztopić olej. Dodać pozostałe składniki, dokładnie połączyć i doprowadzić do zagotowania. Lekko przestudzoną masę przelać do foremki silikonowej, foremek plastikowych do robienia kostek lodu lub foremki plastikowej np.z bombonierki ( z uwagi, że jest to bardzo cienki plastik roztopiona wlewana masa musi być letnia). Schłodzone wstawić do zamrażarki.

SMACZNEGO