Bezglutenowy omlet z łososiem, rukolą i serkiem

Cienki omlet przypominający naleśnik. Szybko i smacznie. Użyłam większej patelni, aby omlet był cienki i umożliwił jego zawijanie po usmażeniu.

Składniki:

  • 1 jajko
  • szczypta soli kamiennej
  • szczypta pieprzu czarnego drobno mielonego
  • tłuszcz do smażenia- olej kokosowy/masło/olej rzepakowy (najlepiej masło klarowane)
  • dodatki:
  • kilka cienkich plastrów wędzonego łososia
  • garść rukoli
  • 1-2 łyżki serka twarogowego (użyłam śmietankowego)
  • kawałeczek czerwonej papryki

Wykonanie:

Jajko dokładnie roztrzepać wraz z solą i pieprzem. Wlać na patelnię z rozpuszczonym i rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z dwóch stron pod przykryciem. Posmarować serkiem, położyć plastry łososia kawałki papryki i posypać rukolą. Zawinąć.

SMACZNEGO