Cienki omlet przypominający naleśnik. Szybko i smacznie. Użyłam większej patelni, aby omlet był cienki i umożliwił jego zawijanie po usmażeniu.
Składniki:
- 1 jajko
- szczypta soli kamiennej
- szczypta pieprzu czarnego drobno mielonego
- tłuszcz do smażenia- olej kokosowy/masło/olej rzepakowy (najlepiej masło klarowane)
- dodatki:
- kilka cienkich plastrów wędzonego łososia
- garść rukoli
- 1-2 łyżki serka twarogowego (użyłam śmietankowego)
- kawałeczek czerwonej papryki
Wykonanie:
Jajko dokładnie roztrzepać wraz z solą i pieprzem. Wlać na patelnię z rozpuszczonym i rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z dwóch stron pod przykryciem. Posmarować serkiem, położyć plastry łososia kawałki papryki i posypać rukolą. Zawinąć.
SMACZNEGO